CSU Arad - RCM Timisoara 3-41

Duelul vestic al Superligii Nationale de rugby a fost asteptat cu nerabdare la Sanicolau Mic.
Aradul incerca sa isi apere onoarea si sa faca cel mai bun meci al sezonului impotriva rivalei de pe Bega, in timp ce Timisoara viza toate punctele puse in joc, pentru a fi favorita la locul trei inainte de play-off.

Studentii pregatiti de Ovidiu Serban au facut un joc curajos in prima parte si doar cateva nesincronizari au facut ca Timisoara sa marcheze doua eseuri, prin Neagu si Balan. Curajosi si dispusi la efort maxim, aradenii au avut momente bune si au stat in dese randuri in terenul advers, dar singurele puncte au venit din piciorul lui Baltatu, care a transformat o lovitura de pedeapsa.
La pauza era doar 12-3 in favoarea trupei de pe Bega, care a venit la Arad fara sase jucatori accidentati si suspendatul Fercu. Timisoara, cu multi ex-aradeni in lot, s-a adunat insa rapid la vestiare si a apasat pe acceleratie in repriza secunda.
Eseurile reusite de tongolezii Pahalu si Palu le-au asigurat banatenilor si punctul bonus ofensiv. Pana la final au mai culcat de trei ori balonul in terenul de tinta advers Burcea, Rosu si Palu. Studentii au slabit ritmul in ultima jumatate de ora, dar nu li se poate imputa nimic din punct de vdere al angajamentului.
Finalul a consemnat o victorie clara si asteptata a celor de la RCM Timisoara, scor 41-3, dupa un meci frumos si fara incidente.
„O echipa slaba, ce umbla cu gainarii" Ovidiu Serban s-a declarat destul de multumit de jocul echipei sale si nu a uitat sa taxeze jocul Timisoarei, echipa care nu l-a impresionat cu nimic pe tehnicianul aradean.
„Am facut o repriza buna si nu le pot reprosa prea mul­te baietilor. De cealalta parte o echipa slaba, care umbla numai cu gainarii. Am primit eseurile pe niste greseli personale, dar ati vazut ca dominam, dar nu stim ce sa facem mai departe cu balonul. Aradul va fi cat de curand peste Timisoara, pentru ca avem un proiect sanatos, iar acesti copii mai au nevoie de putin timp pentru a creste si a acumula experienta. Nu avem nicio sansa la baraj, pentru simplul fapt ca jucam cu Dinamo", a declarat antrenorul aradenilor.
Cioriciu, ironic De cealalta parte, antrenorul gruparii de pe Bega s-a declarat multumit de victorie si de obtinerea celor cinci puncte, care pune RCM-ul in postura de favorita la ocuparea locului trei inainte de play-off.
„Ne-am propus in acest meci obtinerea punctului bonus ofensiv si iesirea de pe teren fara sa avem niciun jucator accidentat, iar ambele au fost indeplinite. Am facut o prima repriza mai slaba, dar apoi ne-am revenit si am facut diferenta fara probleme. Il lasam pe Ovidiu Serban sa creasca jucatori si apoi sunt sigur ca cei mai buni o sa ajunga la Timisoara, pentru ca vor dori sa joace la un nivel inalt. Este bine ca la Arad exista o pepiniera. Noi ne batem sezonul acesta la campionat, iar Aradul va retrograda cu siguranta", a intepat Cosmin Cioriciu. Odata cu victoria de la Arad, RCM Timisoara are sanse mari sa abrodeze play-off-ul de pe locul trei, in timp ce Aradul se pregateste de barajul pentru evitarea retrogradarii, impotriva celor de la Dinamo.