FC Vaslui - Poli Timisoara 1-1

FC Vaslui si Poli Timisoara au remizat in derby-ul etapei a 31-a a Ligii I, scor 1-1, dupa ce timisorenii au preferat sa stea in aparare toata partida si sa ciupeasca un punct pe contraatac.


FC Vaslui se afla in fata celui mai important meci din istorie, o victorie in fata timisorenilor punandu-I in pole-position pentru titlul de campioana pe elevii lui Viorel Hizo. Misiunea echipei conduse din teren de Wesley si Adailton nu era una facila, intrucat urma sa intalneasca chiar lidera Ligii I, Poli Timisoara, formative aflata la randul ei in fata celei mai mari performante din istorie. Daca derby-ul traditional Steaua – Rapid a dezamagit crunt, partida dintre cele doua fruntase ale Ligii I avea toate premisele pentru un meci spectaculos, un meci la finele caruia campioana putea sa fie decisa!
Scenariul s-a respectat si, macar pentru primele 30 de minute, cele doua echipe n-au dezamagit! Vasluiul a inceput furibund si Taborda s-a vazut pus in dificultate inca din start, Taborda respingand de pe linia portii un voleu excelent al lui Costin (‘3). Timisoara da replica prin Goga, a carui lovitura de cap este respinsa de pe linia portii de Canu (’11), insa fazele periculoase ale "violetilor" se opresc brusc.
Avand nevoie de un rezultat cat mai bun, Vasluiul continua sa ramana in pressing in jumatatea adversa, insa au probleme la constructie, Adailton si Wesley fiind haituiti in permanenta de cel putin 2-3 adversari. Asadar, la pauza rezultatul era egal, 0-0, desi cele doua echipe asigurau inaintea partidei ca vor juca la victorie, egalul fiind exclus!
Hizo risca totul pe cartea atacului si schimba modulul tactic in debutul reprizei secunde dupa introducerea lui Bello, iar vasluienii deschid scorul in minutul 65, cand o centrare a lui Ghencev este trimisa in proprie poarta din careul mic de Alexa, aflat in acea faza la momentul nepotrivit. Timisoara nu renunta, se arunca in atac si Kuciak pastreaza tabela intacta la incercarile lui Luchin (’69) si Zicu (’71).
In cele din urma, "violetii" reusesc sa marcheze, Goga finalizand cu calm un contraatac-scoala purtat pe banda stanga (’73). Oaspetii revin la stilul propus inca din startul partidei si reusesc sa apere rezultatul de egalitate mult-dorit la Vaslui, centrarile lui Milanov si Ghencev fiind permanent respinse de Burca si Ghionea, adevarati stalpi in defensiva banateana. Pana la urma, vasluienii isi pierd concentrarea si conditia fizica, astfel ca partida se incheie nedecis, scor 1-1, un rezultat ce ajuta enorm Otelul.
Timisoara ramane pe prima pozitie a Ligii I, cu 60 de puncte, in timp ce Vasluiul ocupa locul 3, cu 2 puncte mai putin, astfel ca nimic nu s-a decis inca pe prima scena a fotbalului romanesc!