Mafia din spatele sultanei si credintei

Pentru mine preotii sunt un subiect delicat, un subiect care ma face mereu sa ma aprind. Ieri stateam in fata la Catedrala si asteptam sa ma intalnesc cu cativa cunoscuti.


In decursul a 20 de minute am avut prilejul sa vad cu domnii preoti veneau la munca cu masina. Si nu vorbim de masini amarate, ci de Mercedes, Audi, jepp-uri etc. Era parca parcarea din fata unui club de fite.
Consider ca in spatele credintei slujitorii domnului au dezvoltat un adevarat imperiu, o adevarata masina de facut bani, bazata pe prostia populatiei, care le alimenteaza veniturile constant.
Sa luam cel mai simplu exemplu de facut bani la negru a preotilor: sfintirea apartementelor de Boboteaza.
Bla, bla, bla, dupa care arunca cu apa sfintita si credinciosul a sarit cu banul. Si nu poti sa-i dai un leu, ca doar nu-i cersetor, ii dai cel putin 5 lei, iar daca esti fatarnic sari cu cel putin 10 lei, ca sa faci impresie la domn parinte.
Si de cate ori vi-au eliberat o chitanta domnul preot? Rare cazuri, chiar inexistente!
Iar daca facem un calcul simplu: 5 lei x 500 de apartamente, ca doar este si el om si nu poate sa-si piarda toata ziua => 2500 lei pentru 8 ore de munca. Buna treaba.
Dar o sa gaditi ca asta doar o data pe an se intampla. Da! Dar gandeste ca in rest trage de la cei care au un botez, o nunta, o mormantare!
Dar sa nu credeti ca vorbesc prostii. S-au facut multe reportaje despre averea Biseriicii si nu s-a reusit sa se afle ce si cum.
Biserica detine terenuri, hoteluri si complexe turistice, spitale, fabrici de cherestea si multe altele. Dar nu le ajunge, se mai cere si de la stat finantari, ca cica cheltuielile depasesc veniturile!
In 2009 au fost castiguri de peste 49 milioane de euro. Dar cum sa aflam ce si cum daca nu este transparenta. Dar cica transparenta nu se practica din modestie :)))).
Ei nu platesc taxe si impozite si in unele cazuri mai auzi scuza ca ei nu se ghideaza dupa legile lumesti.
Si ca sa va aduc aminte despre caracterul preotilor: Revolutia din 1989, cand usiile de la Catedrala din Timisoara au fost inchise cand demonstantii au vrut sa se adapoteasca de gloante!
Dar statul roman ii finantiaza cu sume colosale, peste 800 de milioane de dolari, in conditii de criza economica. De unde provin banii? Tot de la noi cei multi si batuti in cap! Cei care platesc impozite si dari la stat.
Si o ultima intrebare: cat salar are un preot dintr-un oras mare din Romania? Banii sunt platiti in proportie de peste 60% de catre stat!