Casa de vis

Casa de vis are pentru fiecare dintre noi un alt inteles, o diferita interpretare. Pentru mine casa de vis ar consta intr-o casa cocheta, dar nu mare, care sa aiba o gradina amenajata in asa fel incat sa-mi incante sufletul.

Am sa incerc sa gasesc sens pentru fiecare generatie de varsta, ce poate sa reprezinte casa de vis.

CASA DE VIS PENTRU TINERETUL PRO


Casa de vis pentru generatia pro poate sa insemne o locatie unde se pot da petreceri de vis, cu betii crunte, fara ca sa vezi vreun adult care sa-ti interzica diverse si fetele sa fie ca si in casa Playboy. Ideal ar fi ca ea sa aiba un stoc inepuizabil de bautura, curatenea sa fie facuta printr-o vraja si daca se poate gradina din spatele casei sa duca direct la o piscina, la un lac sau la mare.

Casa de vis pentru generatia mea (30-40 de ani)

Casa de vis pentru cei cu pretentii de la viata insemna ceva diferit decat ce-si doresc cei din generatia pro. Noi am crescut in blocurile comuniste, cu vecini galagiosi si cu ziduri subtiri, unde poti asculta secretele vecinilor la o cearta aprinsa sau in intimitate.
Noi deja ne inspiram din viata europenilor, mai precis pot crede ca a nemtilor. Ne dorim o casa cocheta, cu spatiu verde, loc de gratar ca sa putem invita prietenii sa ne falim de realizarea noastra.
O piscina ar intregi peisajul exterior a casei, insotita si de o parcare pe alee, unde sa parcam masina noastra scumpa, ce ne permite sa fim mitocani in trafic.
Interiorul sa fie utilat cu toate necesare, iar aparatura audio-video sa fie de impact pentru momentul in care suntem o criza de prea bine si vrem sa urle muzica.

Casa de vis pentru generatia de peste 50 de ani


Pentru generatia old casa de vis se reduce la minimalizarea costurilor; cat mai mica, ca sa nu plateasca incalzirea mult iarna, sa nu se oboseasca cu mentinerea curatenii. Deci casa este de fapt un apartament
Dar un lucru important pentru casa de vis este privelistea. Trebuie daca este la bloc sa aiba neaparat priveliste si in fata blocului, cat si in spatele lui. In caz contrar nu poate spiona cine intra si iese din bloc.
Este important si ce vecini sunt in bloc; daca nu raspund cu cearta la plangerile lor, viata este prea anosta si nu merita irosita.

De aici se poate concluziona ca pentru fiecare casa de vis inseamna ceva diferit, lucru stabilit de telurile noastre si de posibilitatiile fiecaruia.