Workshop - Inteligenta Emotionala pentru HR

Într-o lume în care comunicarea, cooperarea şi negocierea au luat locul sistemelor bazate pe comandă şi control, succesul depinde în mare măsură de capacitatea noastră de a înţelege şi utiliza eficient emoţiile.


În felul acesta se pot construi relaţii de muncă solide şi eficiente, ce stau la baza performanţelor individuale şi organizaţionale, a selectării, reţinerii şi promovării talentelor.

Definită de Daniel Goleman drept „noua unitate de măsură” în raport cu care sunt evaluaţi angajaţii şi managerii, inteligenţa emoţională s-a dovedit a fi un excelent predictor al:
- succesului în domeniul vânzărilor,
- abilităţilor de lucru în echipă şi prevenire a conflictelor,
- menţinerii echilibrului muncă-viaţă şi a automotivării angajaţilor,
- performanţelor manageriale, atât individuale cât şi de echipă,
- reuşitelor în conducerea proceselor de schimbare a organizaţiilor.

Pentru oricare dintre aceste performanţe, nivelul de inteligenţă emoţională (EQ) este un predictor de 2 ori mai fiabil decât cel de inteligenţă cognitivă (IQ). Utilizarea sa pentru selecţia şi promovarea personalului are valoare predictivă în privinţa performanţelor semnificativ mai bună decât evaluarea abilităţilor, cunoştinţelor sau experienţei candidatului.

BENEFICII

Delegaţii şi organizaţiile din care provin se bucură de următoarele beneficii:

- înţelegerea corectă a posibilităţilor oferite de instrumentele de evaluare, coaching şi training bazate pe inteligenţa emoţională (IE),
- descoperirea prin experienţa personală a efectelor tehnicilor de dezvoltare a IE,
- inspiraţie şi resurse pentru implementarea de programe ce valorifică potenţialul de IE al candidaţilor sau angajaţilor.

MODUL DE DESFĂŞURARE

Prezentarea este interactivă, bazată pe multe exerciţii şi discuţii de grup, orientate spre aplicabilitate imediată. Workshopul este o excelentă ocazie de a intra în contact cu:

- activităţi experienţiale de autoevaluare şi dezvoltare a competenţelor de inteligenţă emoţională ale participanţilor,
- studii de caz ce ilustrează relaţia dintre inteligenţa emoţională şi performanţele individuale şi organizaţionale,
- instrumentele de evaluare BarOn EQi®, validate şi normate pentru România, utile în recrutarea şi selecţia personalului,
- bune practici de dezvoltare a competenţelor de inteligenţă emoţională ale talentelor din organizaţie,
- tehnici de evaluare a rentabilităţii investiţiei (ROI) în programe bazate pe inteligenţa emoţională.

AGENDA

- Evaluarea şi dezvoltarea inteligenţei emoţionale ca instrument HR
- Efectul IE asupra performanţelor individuale şi organizaţionale
- Măsurarea nivelului EQ prin testele BarOn EQi
- Efectul nivelului EQ al managerului asupra climatului din echipă sau departament
- Cum dezvoltăm competenţele de IE prin coaching şi training?
- Cum evaluăm rentabilitatea investiţiei în astfel de programe?

PREZENTATORUL

Daniel Bichiş este singurul român certificat internaţional în evaluarea şi dezvoltarea inteligenţei emoţionale, co-autor al manualului tehnic în limba română al testului BarOn EQi. A coordonat studiile „Inteligenţa emoţională la locul de muncă - 2007” şi „Coaching@Work - 2010”, ce au adus informaţii în premieră referitoare la modul în care organizaţiile româneşti utilizează aceste resurse. Este certificat ca EQ Trainer şi EQ Coach de Fundaţia 6 Seconds (SUA) şi drept consilier EQi şi EQi360 de către MHS (Canada). Este membru al reţelei NexusEQ de traineri de inteligenţă emoţională, al NeuroLeadership Institute (SUA), precum şi membru asociat al Chartered Institute for Personnel Development (CIPD, Marea Britanie).

DETALII ORGANIZATORICE

Workshopul se desfăşoară pe data de 4 februarie 2011, între orele 13 şi 17, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT).

Delegaţilor li se asigură suportul de curs ce conţine şi instrumente de evaluare autoscorabile, precum şi toate materialele necesare realizării exerciţiilor propuse. De asemenea, în pauză se oferă ceai, cafea şi produse de patiserie.

Investiţia necesară este de 200 lei + TVA, pentru cei care se inscriu pana la data de 31 ianuarie 2011 si 250 lei pentru cei care se inscriu dupa aceasta data.

Pentru alte detalii organizatorice contactaţi: Gabriela Puskas tel: 0721.424.322; email: gabriela@bva-tm.ro; tel/fax 0256-444.054.

INSCRIERE ONLINE