Proiectie de film - Winterschläfer

Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Cărtureşti continuă şi în 2011 seria de proiecţii de filme germane „Asta e Germania ... şi chiar mai mult!”, lansată în toamna anului trecut.


Tematica rămâne neschimbată, astfel încât filmele alese prezintă aspecte ale vieţii cotidiene dinaintea şi după unificarea Germaniei. Filmele vor fi prezentate din 2 în 2 săptămâni, întotdeauna joia, de la ora 19, la ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy nr. 7. Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză. Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut Bucureşti.
Seria începe anul acesta în data de 20 ianuarie cu filmul Winterschläfer (119 min.), o dramă din anul 1997, în regia lui Tom Tykwer. Acţiunea se derulează în perioada Crăciunului, într- un sat de munte din Bavaria. Povestea a două cupluri diferite, Rebecca, o traducătoare obsedată sexual şi Marco, profesorul de ski infidel şi Laura, o asistentă medicală frustrată şi Rene, cu probleme de memorie scurtă, merge în paralel cu povestea unui accident tragic, cauzat de Rene însă cu maşina lui Marco, care sfârşeşte mortal pentru fetiţa ţăranului Theo. Acesta îşi face un scop din a găsi vinovatul accidentului, iar în final Marco este cel care plăteşte cu viaţa, crezând că este urmărit pentru că a avut o relaţie cu tânăra sa elevă, Nina.