Bloggerii (re)descoperă Timișoara

Sâmbătă, 7 august 2010, vă invităm să participați, alături de câțiva dintre cei mai cunoscuți bloggeri români, la Prin Timișoara noastră. Evenimentul are ca scop redescoperirea potențialului turistic al orașului Timișoara. Turul începe în fața Catedralei Mitropolitane la ora 9:30 și durează până la ora 17:00.



Casa Principelui de Savoya, Palatul Baroc, piețele și numărul mare de parcuri specific Timișoarei sunt doar câteva exemple de obiective turistice pe care locuitorii orașului nu le mai privesc decât ca pe o parte din cotidian. Considerăm că e momentul să atragem atenția asupra punctelor de atracție turistice locale și dorim să realizăm acest lucru prin intermediul online-ului, în special al blogurilor.
În data de 7 august 2010, împreună cu un ghid turistic specializat, 12 bloggeri din țară (București, Cluj, Oradea, Alba-Iulia) și 28 de bloggeri timișoreni (dintre care 5 poziționați între primii 100 din țară) vor vizita puncte de atracție turistică din Timișoara. Se va urmări un itinerar prestabilit de organizatori împreună cu ghidul turistic și seara, participanții la eveniment vor scrie pe blogurile personale impresii de peste zi.
Invitații din alte orașe sunt Andrei Dobra - makavelis.com, Andrei Crivat - andreicrivat.ro, Corina Georgescu - idaho.ro, Alina si Razvan - tvdece.ro, Laurentiu - oradeanul.com, Liliana - lilisor.net, Miruna Molodet - anurim.com, Alex Negrea - alexnegrea.ro, Iulia Nalatan - viajoa.ro, Ana Bulgar - anabulgar.blogspot.com, Radu Beligar si Daniel Iftene - ftr.ro. Ei vor descoperi împreună detalii despre artă, istorie și geografie bănățeană. Se va pune accentul pe obiective specifice Timișoarei și pe unicitatea ei în rândul orașelor românești cu atracții turistice.
Prin Timișoara noastră e un proiect al BlogDeTurism, realizat în Timișoara împreună cu comunitatea de bloggeri. Partenerii noștri sunt Hotel Timisoara, Blue Air, Porsche Timisoara, KFC și Trabucuri.com. StartUpDays susține evenimentul.