Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

Lotul olimpic de juniori al Romaniei a obtinut sase medalii (trei de aur si trei de argint) la a XIV-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata la Baile Olanesti, in perioada 17 - 23 iunie 2010.



Omer Cerrahoglu (clasa a VIII-a/Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), Cosmin Stefan Gramatovici (clasa a VIII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Tran Bach Hai (clasa a VIII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) au cucerit medaliile de aur. Omer Cerrahoglu a obtinut medalia de aur si la precedenta editie a competitiei (2009, Bosnia-Hertegovina). Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Florina Toma (clasa a IX-a/Colegiul National din Iasi), Silvia Pripoae si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica. In acest an, au intrat in lupta pentru medalii 60 de concurenti din 10 tari (Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia). Alte 5 state (Azerbadjan, Kazahstan, Indonezia, Tadjikistan si Turkmenistan) au avut statut de invitat. Acelasi statut l-a avut si lotul inscris de judetul Valcea.
In calitate de tara gazda, Romania a avut dreptul sa participe, in afara concursului, cu inca o echipa (Romania B), formata din Cristian Chiriac (clasa a VIII-a/Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati), Simona Diaconu (clasa a VII-a/Liceul Teoretic "Spiru Haret" din Tecuci), Andreea Magalie (clasa a VIII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Vlad Frasineanu (clasa a VII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Emil Catalin Fetoiu (clasa a VII-a/Scoala cu clasele I-VIII "I.G. Duca din Petrosani) si Stefan Spataru (clasa a VII-a/Scoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" din Alexandria).