Se vede finala la baschet pentru "U" Cluj

La 2-2 in minutul 1, "U" a inceput sa numere din 3 in 3, reusitele din spatele semicercului ale lui Silvasan, pentru 4-5, si Krstanovic, pentru 7-8, tinindu-i pe clujeni cu un pas in fata. A urmat, insa, un partial de 10-2 in favoarea timisorenilor, Elba distantindu-se la 17-10. Silvasan a sunat trezirea pentru oaspeti, inscriind pentru 17-12, tot el a bagat mingea in ate pentru 19-14, iar un minut mai tirziu situatia de pe tabela putea fi egala daca sirbul Cuic n-ar fi ratat de la linia de pedeapsa. Dykes a fost mai precis si si-a adus echipa in avantaj, 19-20. Markovic a scuturat plasa cosului din spatele liniei de 6,25, Dykes si-a trecut inca 2 puncte in cont, astfel ca la prima pauza tabela indica 22-22.



Inceputul sfertului doi i-a apartinut lui Pesic, care cu 4 puncte consecutive a dus scorul la 26-22, pentru ca Elba sa se desprinda apoi la 30-23. Krstanovic n-a fost de acord cu scenariul impus de adversari, a pus 5 puncte pe tabela, iar Lapuste a restabilit egalitatea, 30-30, in minutul 15. Clujenii au apasat pe acceleratie, Elba a tinut aproape prin cosurile de 3 ale lui Velickovic (37-36) si Markovic (40-41), dar Cuic a rabufnit in ultimele secunde ale sfertului doi si cu o reusita de 3 si un cos de doua a stabilit scorul intrarii la cabine, 40-46.
Mircea Cristescu * Presedintele executiv al lui "U" Mobitelco
"Ii felicit pe baieti pentru ca au facut un efort deosebit, s-au aparat foarte bine si au blocat Elba la aruncarile de 3 puncte. Trebuie sa ne linistim, ne asteapta un alt meci, pe care il vom aborda tot la victorie."
Clujenii au revenit ca o furtuna pe teren, marindu-si avantajul la 9 puncte, 44-53, insa timisorenii nu au fost impresionati si au revenit la 50-53. A fost doar un foc de paie, fiindca dupa o jumatate de ora de joc scorul era 54-66. "U" a inceput in forta si sfertul patru, slam Thomson, 3 puncte Silvasan, slam Dykes si din nou 3 puncte Silvasan pentru 54-76, iar echilibrul s-a rupt definitiv. Finalul meciului nu a mai avut istoric, "U" Mobitelco s-a impus cu 63-86 si s-a apropiat la un singur pas de marea finala. "Este o victorie muncita. Nu am venit la Timisoara sa pierdem, ci sa cistigam, dar aceasta victorie nu inseamna nimic mai mult decit 2-1 la scorul general", a precizat si Marcel Tenter. "U" se poate califica in finala, astazi, in meciul patru, programat de la ora 18.