Zilele Cetatii

În perioada 24-25 aprilie 2010 va avea loc cea de-a cincea ediţie a Zilelor Cetăţii - sărbătoarea cartierului istoric central al oraşului, Cetatea Timişoarei. Locuitorii urbei sunt invitaţi, cu mic cu mare, la concursuri, concerte şi prezentări de modă.

Timişorenii sunt invitaţi să sărbătorească Cetatea participând la diverse manifestări. Astfel, sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 10, la Muzeul Banatului se va desfăşura un concurs de istorie a Cetăţii pentru elevi, iar de la ora 19, la Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii va avea loc un concert de muzică clasică de orgă. Timişorenii vor putea asculta interpretări ale unor compoziţii de J. S. Bach, Camille Saint-Saens, Cesar Franck şi Martin Limberg în cadrul concertului susţinut de clasa prof. univ. dr. Felician Roşca, de la Facultatea de Muzică. Intrarea va fi liberă.
Duminică, 25 aprilie, în Piaţa Unirii, de la ora 19, vor fi prezentate ţinute din materiale reciclabile, iar de la ora 19.30 va urma o prezentare de modă, în care timişorenii vor putea admira creaţiile designerilor Dana Panciu, Alena Ignătescu, Diana Barbur-Ioniţă şi Alexandra Marin. Tot duminică, de la ora 20.30, locuitorii oraşului sunt aşteptaţi la concerte în Piaţa Unirii: vor cânta Chiroptera, Blue Station şi Bega Blues Band.