De ce nu site-uri in flash

De la inceputul anului 2009, datorita situatiei financiare de pe piata, firmele s-au orientat de la ziare si reviste, spre publicitatea online.
Pai au si motive. Daca te promovezi pe un site de calitate, care este indexat bine in cautarile pe google si unde poti fi gasit ca si firma dupa serviciile, produsele sau denumirea firmei, au sanse foarte mari sa dai informatia utilizatorului, respectiv viitorului tau client atunci cand cauta ce ai tu de oferit.
Si cand zic site-uri de calitatea, ma refer la timisoreni.ro, bucuresteni.ro si aradeni.ro(site-uri de care ma ocup), unde spre exemplu clientul meu Arena Aqua Sport, in momentul in care se cauta pe google ,,bazin inot timisoara'' , prin timisoreni.ro este pe prima pagina de google.
Si acum sa revin la titlu: De ce nu site-uri in flash!
Google trimite sa spunem ,,mici spioni'' pe site-uri ce au continut(text) si in momentul in care un site are continut de calitate si un utilizator cauta o combinatie de cuvinte, google poate sa-i serveasca acel continut utilizatorului.
Daca ai site-ul in flash, google ti-l ia ca si pe un jpg. Deci nu ai sanse sa-ti indexeze mai mult de o pagina din site.
Din acest motiv site-ul in flash nu este recomandat daca vrei sa fi gasit pe google.
Nu apela la cei care stiu sa faca doar grafica si nu au pic de habar despre optimizarea in cautarile pe google. Se arunca banii fara justificare intr-un site flash.

Am facut aceasta postare, deoarece oamenii au inceput sa-si dea seama ca e ok sa ia identitate pe net, sa ai site propriu, dar nu prea stiu la cine sa apeleze. Si multi abia dupa ce au stat de vorba cu mine si-au dat seama ca au ,,aruncat'' banii aiurea!