Azi am fost la vot

In aceasta dimineata am pornit hotarat la vot. La Comunitatea Eveiasca din Timisoara, o mare parte a evreilor din oras s-au adunat pentru a-si desemna un nou presedinte, un vicepresedinte, un cenzor si un secretar, pentru urmatorii patru ani.
Eram optimist, ca cei tineri din comunitate vom inlatura mentalitatea comunista din cadrul conducerii.
Cu drept de vot am fost in sala 151 de persoane. Eram impartiti in doau tabere, viitorul si trecutul, batranii si tineretul.
Dupa multa vorba si destul timp de asteptare, s-a trecut la vot. Incrancenarea era mare intre cele doua tabere. Batranii vroiau sa ne dea o lectie pentru ca ne doream schimbarea.
Noi sustineam la functia de presedinte o persoana tanara, mandria clubului de tineret din comunitate, nimeni alta decat Luciana Friedmann.
Pe postul de vicepresedinte aveam un pensionar, pe domnul Rosemblum Solomon, cel care ne ajutase in atatea actiuni intreprinse de noi. El era cel mai potrivit pe acest post.
In functia de secretar, o sustineam pe doamna Hasan Sarlota, persoana care a reusit sa reuneasca si inchege corul din care faceau parte tinerii.
Si dupa ce s-au numarat voturile, am fost dezamagiti ca nu castigasem posturile de vicepresedinte si de secretar, dar ne bucuram ca postul de presedinte de la Comunitatea Evreiasca din Timisoara a fost castigat de Luciana Friedmann.

Speram ca prin intermediul noii functii, va reusi sa aduca schimbarea in bine si vom deveni iar o comunitate activa si unita.