Timisoreanul Tamás Balla, invingator si la Arad

Duminica dimineata, in cantina comunitatii evreiesti din Arad s-a desfasurat un puternic turneu de sah rapid (cu 15 minute timp de gandire) in memoria sahistilor evrei ai orasului.
Concursul a fost organizat de catre IM Ervin Mózes, cel care saptamana trecuta, la Brasov, si-a aparat cu succes titlul de campion national al sahistilor veterani (rezervat jucatorilor de peste 60 de ani), cucerit anul trecut la Geoagiu-Bai.
Competitia aflata la a doua sa editie a reunit 23 de competitori din Arad si Timisoara, printre ei aflan- du-se si 4 maestri internationali (IM), o mare maestra internationala (WGM), si cate un maestru FIDE (FM) la femei, respectiv barbati.
Concursul, derulat pe parcursul a 7 runde in sistem elvetian, a revenit timisoreanului FM Tamás Balla invingator si al turneului rapid la fel de valoros, desfasurat saptamana trecuta la Giarmata Vii (jud. Timis).
In urma lui s-a clasat un alt timisorean, IM Dan Bogdan, invingator la Memorialul Pius Brinzeu desfasurat in luna mai la Timisoara.
De remarcat si prezenta intregii familii Foisor, inclusiv a Sabinei Foisor, plecata de anul trecut in SUA, dar aflata acum in vacanta de studii (in prezent, ea este studenta a Universitatii Maryland din Baltimore).
Clasamentul final: 1. FM Tamás Balla (Gyulai SE), 6 puncte; 2. IM Dan Bogdan (EMSE-Miskolc), 5,5; 3. IM Ovidiu Foisor (Contor Group) 5; 4. WFM Veronica Foisor (CG) 5; 5. WGM Sabina Foisor (UMBC) 4,5; 6. IM Cristina Foisor (CG) 4,5; 7. IM Ervin Mózes (CG) 4,5; etc...