Romaniei s-a calificat la CM din China

Romaniei s-a calificat la CM din China

Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat, sambata, la turneul final al CM din China, dupa ce a invins, la Bucuresti, reprezentativa Belarusului, cu scorul de 38-32 (22-16), in meciul retur al play-off-ului.
Echipa Romaniei a inceput intr-un ritm debordant, conducand cu 5-2, dupa doar sase minute de joc. In poarta, Paula Radulescu Ungureanu a facut minuni, reusind sapte interventii salvatoare in opt minute, care au dat incredere coechipierelor si s-au transformat in goluri pe contraatac (11-4, min. 11). Din acel moment, tricolorele nu au mai avut emotii si, dupa ce la pauza se inregistra scorul 22-16, partida a devenit o formalitate, Romania defiland spre calificarea la turneul final al CM din China.
La meci au asistat fostele glorii ale handbalului romanesc, premiate zilele trecute de Presedintia Romaniei si Fundatia Casa Campionilor, dar si presedintele Traian Basescu.
De asemenea, in tribuna s-au aflat fostul capitan Steluta Luca si fostul portar Luminita Hutupan Dinu, care nu a mai intrat pe teren, pentru a bifa a 200-a prezenta in tricoul nationalei, ce ar fi fost ultima din cariera handbalistei, retrasa din activitatea de performanta.
Marcatoarele Romaniei au fost Varzaru 7 goluri, Manea 5, Neagu 5, Elisei-Ardean 4, Maier 4, Stanca 4, Vadineanu 3, Lecusanu 3, Amariei 2, Moldovan 1.
In tur, Romania a castigat in Belarus, cu scorul de 32-31.
In celelalte partide ale play-off-ului european se vor intalni, sambata si duminica, formatiile: Ungaria-Slovacia (22-21 in tur), Muntenegru-Suedia (17-24), Franta-Croatia (23-27), Danemarca-Portugalia (38-21), Olanda-Ucraina (21-27).
Austria s-a calificat deja, cu scorul general de 62-57, in fata Macedoniei. Si Germania a obtinut calificarea, dupa ce a invins in ambele partide formatia Serbiei, 29-24 si 22-19.
Campionatul Mondial din China va avea loc intre 5 si 20 decembrie.