Ionut Pascota urcat pe podiumul la Campionatul European Alpe Adria

Ionut Pascota urcat pe podiumul la Campionatul European Alpe Adria

Ionut Pascota a pornit din pole - position si se parea ca va castiga cursa, dar ghinionul nu sl-a ocolit si a fost nevoit sa se multumeasca cu pozitia a treia.
Ploaia care a pornit chiar inainte de cursa, a dat peste cap strategia si evolutia lui Ionut Pascota si l-a obligat sa inlocuiasca guma fata cu una pentru ploaie, in timp ce pe spate a pastrat o guma pentru pista uscata.
Chiar si asa, Ionut Pascota a inceput foarte bine cursa si a reusit sa se mentina la conducere peste doua treimi din lungimea acesteia. Totusi, pe final, in ultimele tururi de pista, ploaia a incetat, circuitul a inceput sa se usuce si Ionut Pascota a inceput sa piarda din viteza, fiind depasit de un pilot slovac si de un altul din Austria.
Ionut Pascota ocupa locul 6 in clasamentul general al Campionatului European Alpe Adria, competitie pe care a castigat-o in urma cu doua sezoane. Ionut Pascota a acumulat 37 de puncte cu zece mai putine decat ocupanul pozitiei secunde, dar cu 56 mai putine decat liderul Bostjan Pintar, din Slovenia.