Festivalul Inimilor a ajuns la a XX-a editie

Festivalul Inimilor a ajuns la a XX-a editie



Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Local si Casa de Cultura a Municipiului va invita la Festivalul Inimilor, care a ajuns la a XX-a editie. Manifestarea se va desfasura in perioada 1-5 iulie si va aduce pe scena din Parcul Rozelor ansambluri folclorice din Georgia, Germania, Olanda, Macedonia, Mexic, Serbia, Tahiti, Turcia, Ungaria si Romania.
Conceput in ianuarie 1990 si initiat in luna iulie a aceluiasi an, "Festivalul Inimilor", denumire ce i-a fost atribuita in semn de omagiu pentru cei care s-au jertfit in decembrie 89, a devenit una din cele mai importante, sarbatori folclorice internationale, inclusa in calendarul UNESCO.
Sarbatoarea folclorului mondial, inseamna prezenta la Timisoara a celor mai cunoscute ansambluri folclorice din toata lumea, un motiv in plus de bucurie pentru iubitorii de folclor. Spectacolele se vor desfasura in fiecare zi de la ora 19:00, in Parcul Rozelor, accesul publicului fiind liber.
Programul manifestarilor va debuta
- miercuri, 1 iulie, de la ora 19:00, in Parcul Rozelor, cu un spectacol al Ansamblului Timisul si cu participarea extraordinara a solistilor: Nicoleta Voica, Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbrava, Luminita Jucu, Stana Izbasa, Vasile Conea, Dumitru Stoicanescu si a instrumentistilor: Deian Galetin, Sorin Dumbrava, Lita Baniciu, Ionita Ienea, Flore Baniciu, Cristi Marian, Cristi Balteanu, Aurel Popa, Remus Novac, Andrei Munteanu, Adi Baniciu si Adrian Trica.
Coregrafia: Toma Frentescu, Nicolae si Dusa Stanescu, Doru Vlad si Doina Susan.
Conducerea muzicala Deian Galetin.
Conducerea artistica Toma Frentescu.
- Joi, 2 iulie, de la ora 18:00, vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Crucificarii din fata Catedralei Mitropolitane si parada formatiilor participante la festival, pe traseul Piata Victoriei - Parcul Rozelor.
De la ora 19:00, pe scena din Parcul Rozelor va avea loc festivitatea de deschidere a Festivalului Inimilor. Vor adresa un cuvant de salut primarul Timisorei, dl. Gheorghe Ciuhandu si oficialitati locale. Va urma un spectacol sustinut de ansamblurile: "Gramostearnj" din Macedonia, "Banater Rosmarein" - Timisoara, Calusarii din Jebel, "Armenisana" - Armenis,"Bokreta"- Timisoara, "Gugulanul"- Borlova, "Ilioupoli" - Grecia, "Mladost"- Timisoara, "Hasad"- Turcia, "Bihorul"- Oradea, "Alianza"- Mexic, "Banatul"- Timisoara, "University"- Georgia, "Ceata Junilor"- Sibiu, "Aloha Tahiti Show"- Tahiti, "Muresul"- Tg. Mures, "Timisul"- Timisoara
- Vineri, 3 iulie ora 19:00, vor canta ansamblurile: "Bocsana" - Bocsa, "Lugojana" - Lugoj, "Hasad"- Turcia, "Semenicul"- Resita, "Doina Timisului" - Timisoara, "University" - Georgia, "Bihorul"- Oradea, "Alianza" - Mexic, "Ceata Junilor" - Sibiu.
- Sambata, 4 iulie ora 19:00, pe scena din Parcul Rozelor vor fi prezente ansamblurile:"Hora Belintului"- Belint, "Gramostearnj"- Macedonia, Ansamblul Centrului Cultural din Szeget impreuna cu grupul "Esterlanc" si formatiile de dansuri maghiare din Tormac, Deta si Lugoj, "Flori de Maramures"- Baia Mare, "Original Burg -Windeck Musikanten" - Germania, "Cununita"- Bania,"Ilioupoli" - Grecia, "Vila" - Serbia si "Aloha Tahiti Show"- Tahiti.
- Duminica 5 iulie, ora 11:00 - 14:00, spectacol la Muzeul Satului Banatean, sustinut de formatiile participante.
ora19:00, Parcul Rozelor, Gala de inchidere cu formatiile participante si Ansamblul Timisul.
Director Festival,
Prof. Pavel Dehelean