Elevii de clasa a VIII-a îşi pot alege pe internet liceul unde vor să dea admitere

Cei peste 200.000 de elevi din clasa a VIII-a pot accesa, de vineri, site-ul www.admitereliceu.ro, unde au posibilitatea să-şi calculeze media de admitere şi să-şi aleagă, în funcţie de aceasta, liceul.
Site-ul, lansat de compania privată de soft educaţional, Intuitext, cuprinde informaţii complete despre admitere - profile, filiere, specializări, număr de locuri pe fiecare specializare, media de admitere din 2008 pentru fiecare specializare în parte şi limba de predare. În plus, fiecare liceu din România are o fişă de prezentare care cuprinde printre altele, numărul elevilor, date despre dotări, informaţii de contact şi localizarea pe o hartă interactivă.
Informaţii despre admitere se găsesc, de asemenea şi pe site-ul ministerului www.admitere.edu.ro şi pe cel al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), unde poate fi găsită broşura admiterii a liceele din Capitală. Site-urile oficiale nu au însă motoare de căutare a liceelor în funcţie de ultima medie de admitere.
Elevii mai au timp să-şi aleagă liceul până pe 18 iunie, când va începe completarea fişelor de înscriere. Pe 3 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisă, iar apoi vor fi afişate listele cu elevii admişi şi cu locurile în liceu rămase disponibile.