Autism Film Fest

Fundatia „Pentru Voi” va organiza in 22 si 23 iunie la Timisoara „Autism Film Fest” - primul festival de film pe tema autismului din Romania. Evenimentul este organizat in cadrul campaniei de antistigmatizare pe tema autismului organizata prin proiectul “Autismul nu dispare la 18 ani!”,finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mentala.
„Este o premiera absoluta pentru Romania si speram ca prin film sa reusim sa apropiem tinerii din Timisoara de problematica autismului, pentru a-i face mai deschisi fata de persoanele cu autism din orasul lor.” a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.
Anul acesta vom proiecta patru filme internationale avand ca subiect povesti de viata care au in prim plan persoane cu autism.

Luni, 22 iunie - UPT, Facultatea de Constructii Sala CA1, parter

18.00 Deschidere festival

18.30 Elle S’appelle Sabine*Sabine

20.30 Mozart and the Whale*Iubire imposibila

Marti, 23 iunie - UVT, Aula Magna

18.00 The Black Balloon*Balonul negru

20.00 The Snow Cake*Un tort cu ciudatenii

Festivalul se adreseaza atat tinerilor cat si tuturor cetatenilor Timisoarei interesati de subiect. Printre invitatii speciali ai evenimentului se numara reprezentanti ai autoritatilor publice locale, actori, cadre didactice universitare, specialisti in domeniul dizabilitatii din Timisoara, presa, etc. La finalul fiecarui film se vor purta scurte discutii pe marginea acestora.
Festivalul este organizat in traditia colaborarii dintre Fundatia „Pentru Voi” si Universitatea „Politehnica” din Timisoara precum si cu Universitatea de Vest din Timisoara, care ne-au pus la dispozitie cate o sala pentru proiectarea celor patru filme.
Proiectul Autismul nu dispare la 18 ani vizeaza cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste problematica adultilor diagnosticati in copilarie cu tulburari din spectrul autist si se desfasoara in parteneriat cu Primaria municipiului Timisoara si Centrul de zi Pentru Voi cu locuinte protejate.

Pentru mai multe detalii despre festival si despre filme vizitati www.pentruvoi.ro

sau contactati-ne la tel: 0256.228.062, 0356.421.215, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro