Cu răţuştele pe Bega

În perioada 19-21 iunie 2009 va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Bega Bulevard la Timişoara, menit să pună în valoare potenţialul canalului. Una din principalele manifestări va fi „Cursa răţuştelor" pe Bega, iar Filarmonica Banatul le pregăteşte timişorenilor noi surprize.
Prima ediţie a Festivalului Bega Bulevard, organizat de Primăria Timişoara, în colaborare cu Consulatul Germaniei, Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi Clubul Rotary Timişoara, a avut loc în toamna anului trecut. În cadrul festivalului a fost organizată, în premieră, „Cursa răţuştelor" pe Bega: peste 5.000 de răţuşte din plastic au fost lansate la apă, dintr-un camion, de pe Podul Tinereţii, într-o întrecere până la Podul Traian.
Înainte de competiţie, timişorenii au putut „adopta", contracost, răţuşte, iar câştigătorii au fost premiaţi. Din păcate, timişorenii au avut parte de o vreme ploioasă şi au fost câteva probleme de organizare. Festivalul a mai cuprins expoziţii, concerte, spectacole de teatru, dezbateri, workshop-uri şi alte concursuri.
Anul acesta, Festivalul Bega Bulevard va avea loc în perioada 19-21 iunie: răţuştele se vor întrece din nou pe Bega (în 21 iunie), Filarmonica Banatul pregăteşte un spectacol pentru copii – basmul simfonic „Petrică şi lupul", de Serghei Prokofiev, şi alte surprize, dar în funcţie de turneele pe care le va avea în aceea perioadă, vom avea parte de un spectacol de lasere pe Bega, cu proiecţii de imagini cu Timişoara de altădată, vor fi concerte, piese de teatru pentru cei mici, expoziţii şi alte evenimente.
De asemenea, municipalitatea va prezenta noul Plan Urbanistic Zonal, elaborat împreună cu GTZ, cu propunerile de dezvoltare şi de revitalizare a malurilor canalului Bega.

sursa: www.tion.ro