Tabără de sculptură „La Castel”

Perioada 27 aprilie – 11 mai 2009 - Tabără de sculptură „La Castel”

Muzeul de Artă Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, organizează în perioada 27 aprilie – 11 mai a.c. tabăra de Sculptură „La Castel”. Împreună cu sponsorii SC Constructim SA, SC Egeria SA şi Fundaţia Interart Triade, şi acoperirea mediatică realizată de Realitatea TV, proiectul îi aduce la Timişoara pe cinci dintre cei mai importanţi sculptori români contemporani: Max Dumitraş, din Sângeorz, Ion Zărnescu, din Bacău, Ilarion Voinea din Cluj, Vlad Aurel, din Bucureşti şi timişoreanul Ştefan Călărăşanu.

Cei cinci artişti vor lucra în aer liber, în spaţiul din spatele Castelului Huniazilor (Muzeul Banatului), sub privirile trecătorilor. Insolită nu este doar locaţia taberei, ci şi ideea de a folosi lemn exotic, adus tocmai din pădurile amazoniene.

Şi pentru ca tabăra organizată între 27 aprilie şi 11 mai a.c. să fie încadrată într-un concept mai larg care urmăreşte promovarea artei în Timişoara, se vor organiza şi alte activităţi legate de eveniment: dezbateri tematice, la Muzeul de Artă, cu artişti despre artişti, realizarea unui catalog al Taberei de sculpură (cu implicarea Fundaţiei Triade), degustări de vin şi alte surprize.

La finalul taberei, lucrările vor fi prezentate publicului şi vor rămâne o perioadă în spaţiul de lângă Palatul Huniade, pentru a putea fi contemplate şi admirate de timişoreni.

Tabăra se va deschide luni, 27 aprilie 2009, la ora 11.30, cu o conferinţă de presă organizată la locaţia evenimentului (în caz de vreme nefavorabilă în sala de conferinţe a Muzeului Banatului), la care vor participa Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT, Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara, Liviu Ciobotariu, directorul Muzeului Banatului, reprezentanţi ai sponsorilor şi cei cinci artişti.

Bogdan Nădăştean
Muzeul de Artă Timişoara
Tel. 0256-491592