Favoritismul, interesul si culoare politica au prioritate

Comisia care se ocupă de acordarea de finanţări pentru "Programul manifestărilor culturale, sportive, educative, sociale, educaţie civică, de tineret şi religioase pe anul 2009" îşi face din nou de cap. Dacă în 2008 au împărţit banii intr-un mod absurd, în 2009 o fac iar, însă de data aceasta mult mai grav.

Termenul limită pentru trimiterea de proiecte în decembrie 2008 a fost 15 decembrie, termen care nu a fost respectat de toate proiectele care au cerut finanţare. Astfel, au fost proiecte depuse după primul termen - 15 decembrie – şi, în mod inexplicabil, au fost şi acceptate. Poziţiile proiectelor care au fost depuse după termen sunt: 32, 36, 38, 63, 74, 90, 01, 102, 156.

Deşi nu aveau voie să facă parte din comisiile de evaluare a proiectelor depuse spre a fi finanţate, preşedintele comisiei Stabo Francisc - director la liceul Bela Bartok - şi preşedinte la Asociaţia Pro Folk şi-a propus spre finanţare propriile proiecte cu sume de aprox. 12000 RON, proiecte, bineînteles, depuse după termenul limită, fiind pe poziţiile 35 şi 74.

De asemenea, doamna Wolf Elena –director la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau - a avut şi dumneaei proiectele sale, pe poziţiile 32 şi 36, care au fost şi ele propuse spre finanţare.

Pentru că nu ar fi fost de ajuns, Asociaţia APFR, Liceul Tehnic de Vest şi Mitropolia Banatului nu mai aveau anul acesta dreptul de a primi finanţare deoarece proiectele pentru care au primit finanţare anul trecut nu s-au mai desfăşurat . Cu toate acestea, anul acesta proiectele lor au fost propuse spre a fi finanţate.