Concurs : Intamplari amuzante cu masini - postarea mea pentru concurs

O zi de rahat!

Tanar fiind, aveam o mare problema cand era vorba de dus fata acasa pentru ,,continuarea discutiei'' . Problema a fost ca rezolvata, in momentul in care am intrat in posesia unei masini Dacia 1310. Cand zic ca rezolvata, vorbesc despre o anumita intamplare.
Era in perioada de vara cand mergeam la strand. Actiunea se desfasura intr-o zi de joi, pe strandul UMT din Timisoara, pe la ora 12:00. Intru in vorba cu o tipa si ramane sa merg seara sa o astept cu masina. Zis si facut.
Se face ora 19:00 si cobor la masina, increzator si plin de sine. Ma asez la volan si invart cheia in contact. Nu porneste. Nu ma inspaimant, era ceva normal.
O las 2 minute si incerc iar. Baiat descurcaret, ridic capota si incep sa fac pe mecanicul. Problema era la carburator. Se infundase de la benzina precara, achizitionata la pompa.
Mainile imi mirosau a benzina si din lipsa de timp nu am mai ajuns sa ma spal pe maini. Ajung la locul stabilit. Este riscant sa opresc motorul, deci il las pornit si ma duc sa dau de stire ca am ajuns(pe atunci mobilul era o raritate). Ma rugam sa nu se opreasca sa ma fac de rusine cu masina fata de ea si de fetele ce erau in fata blocului. Urcam in masina si demarez in tromba, ca sa punctez la capitolul impresie. Era cat pe ce sa-mi moara motorul. Ea nu sesizase, ca doar era muzica cu bass pusa sa cante. Simte miros puternic de benzina si-mi zice. Eu ma scot, aruncand vina pe o dacie ce era in fata noastra :)))
Totul e ok, mergem la o terasa si cand se intuneca iesim la o plimbare mai in afara orasului. Semne bune, imi zic in gand, dar nu-mi fac inca scenarii in cap.
Ajungem la un baraj de linga oras, intr-un loc mai ferit. Iesim la o scurta plimbare la pas. Incepe o ploaie torentiala de vara. Ne indreptam in viteza spre masina, cu gandul sa o luam din loc, deoarece drumul era de pamint.
Dau sa pornesc si masina imi face iar faze. Moment mai nepotrivit ca si acum, in care sa faca faze masina, nu se putea. Incerc iar si tot nu porneste. Nasol moment. Drumul se transforma in noroi. Se face tarziu si trebuia sa o duc acasa pe fata.
Imi fac curaj si ies prin ploaie cu surubelnita in mana sa remediez situatia.
Revin ud leoarca, crezand ca am gasit rezolvarea. Incerc iar sa o pornesc. Tot degeaba. Mai incerc, tot apasand acceleratia, pana inec motorul de la atata benzina.
In acest caz, ramane doar sa imping masina. Ok. Solid sunt, deci se poate. Ploua fara oprire deja de 30 de minute si peste tot erau balti si noroi.
o rog pe ea sa se aseze la volan, ii fac un scurt instructaj ce si cum, comut in viteza 2 si cu contactul pus. Si ma incord in spatele masinii si incep sa imping.
In scurt timp prind viteza, moment in care elibereaza ambreiajul si calca acceleratia. Masina o ia din loc si eu cad gramada intr-o balta mare si plina de noroi. Aveam noroi si in urechi, dar reusisem sa pornesc masina.
Am ajuns intr-un tarziu acasa la fata si de atunci am preferat sa merg cu taxi la intalniri, asta pana am trecut la masina de productie straina!

http://www.jmihai.ro/blog/concurs-intamplari-amuzante-cu-masini/