CNA vrea bloggeri jurnalişti

Pe principiul “Vrabia Mihai Viteazu”, CNA s-a gîndit că ar fi cazul să reglementeze Internetul. Românesc, pentru că de ăla de afară nu se poate lua. În vizor sînt luaţi şi bloggerii. Buuun.

Acum să despicăm firul în patru: sînt de acord cu partea legată de drepturile de autor pentru că nici mie nu-mi convine să îmi fie preluate textele cu copy/paste, mai ales fără precizarea sursei. Cu ce nu sînt de acord este ideea de transformare a blogosferei în presă online.

O altă chestie de doi lei, tipică unor deştepţi de la CNA, este monitorizarea posturilor TV, respectiv radio online, care au licenţă. Asta în condiţiile în care licenţă pentru radio, respectiv TV online nu acordă nici CNA, nici ANRCTI (sau cum s-o mai chema).

Explicaţia cea mai simplă, pe care mi-a livrat-o cineva, a fost că “acolo sus, cineva se teme de amploarea pe care o ia internetul în România. Prin urmare, unde poate să controleze, se impune brutal”. Tind să fiu de acord. Prin urmare, urez din suflet CNA-ului să nu mai viseze la cai verzi pe pereţi.

articol de: Alex Mihăileanu

Am gasit articolul si il consider interesant. Daca se respecta dreptul la opinie, de ce CNA-ul nu ne lasa sa o postam? Este ok sa intervina in momentul in care publicarea materialelor pot conduce la urmari grave, dar sa interzici sa comentezi pe fondul unei suparari si sa fi amenda, nu sunt pro.